top of page
DJI_0044.JPG

DRÖNARE

Flygbilder

FLYGFOTOGRAFERING MED EN DRÖNARE FÖR FASTIGHETSMARKNADEN

På den mycket konkurrenskraftiga fastighetsmarknaden är flygfotografering den bästa metoden för att få en attraktiv överblick över en fastighet genom att markera den i förhållande till sin miljö. På ett mer allmänt sätt är det en avgörande faktor för att förbättra kvaliteten på försäljningen genom att ha häpnadsväckande bilder.

INMÄTNING MED DRÖNARE

Flygmätning är något som vi har lång erfarenhet av med olika typer av drönare, våra system kan anpassas för olika ändamål.

Vi använder oss av drönare med RTK eller PPK GPS, det innebär att vi får en hög noggrannhet ca 2-4 cm på våra modeller.

Det innebär att metoden lämpar sig utmärkt till att utföra nogranna volymberäkningar.

Traditionell inmätning eller markburen laserskanning kan det ta flera dagar upp till veckor att mäta in, inmätning med drönare gör vi det på en eller ett par timmar. Det är tidsbesparande och kostnadseffektivt.

Automatiseringen av informationen som drönaren samlar in blir allt bättre. Programmen kan till exempel känna igen olika typer av markunderlag. Där man kan klassificera punktmolnet genom att filtrera bort träd, hus, växtlighet och andra konstruktioner för att endast spara marken, för t.ex. markmodeller.

3D-modellerna som tas fram utav ”punktmolnet” kan användas i analyser inom olika mätområden, som volymberäkning av grushögar, deponier, flishögar, timmertravar o.s.v.

bottom of page